Pigsi Protocolo de Intervención Global y Simultánea

CARME PAU - JULIO ALTOMONTE

DESPATX PEDAGÒGIC MULTIDISCIPLINARI

  
  

La revolució de les emocions

 Diuen que de les gran crisis en surten grans coneixements. I no en tenim cap dubte que des de fa gairabé una dècada el nostre context és el d'una crisi econòmica i social de grans proporcions que per alguns ja mostra signes de recuperació però encara caldrà esperar uns quants anys per comprovar si tot aquest temps de retallades i patiments té repercussions més enllà de les que ja estem vivint.Al llarg de la nostra història i d'una manera quasi cíclica hem patit diverses revolucions, transformacions socials tan profundes que en poquetes dècades han modificat fins a tal punt la societat que a les generacions posteriors els ha costat reconèixer la manera en què havien viscut els pares o avis i identificar-s'hi. D'aquestes revolucions en són exemples la Revolució Industrial al segle XIX o la Revolució Digital que va começar a mitjans del segle passat. Ara nosaltres en vivim una de nova: LA REVOLUCIÓ DE LES EMOCIONS. 

Arran de l'aparició en els anys 90 del llibre de Daniel Goleman , "Intel.ligència Emocional", s'ha produït un boom d'estudis i publicacions sobre aquest tema en qüestió. I podem constatar com del camp empresarial s'ha passat a parlar d'ella en el terreny educatiu. 

Val a dir que hi ha moltes definicions sobre educació emocional, quasi bé tantes com autors han escrit. Però a mi m'agrada el concepte de partida on es proposava un model d'intel.ligència emocional que consistia a saber gestionar i diferenciar les emocions, i d'aquesta manera poder dirigir millor els nostres pensaments i per conseqüència les nostres accions. A aquest concepte previ li afegiríem altres competències emocionals com el fet de saber motivar-se, de ser empàtic i d'establir relacions. En resum podríem dir que una persona emocionalment intel.ligent és la que pot reconèixer, expressar, regular i utilitzar les emocions pròpies i també les dels altres i a la qual tot això li serveix per adaptar-se a les diferents situacions que se li plantegen al llarg de la seva vida, per assolir els objectius que es marca i per sentir-se bé. 

 

 

Pin It

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar